Skihjelm

Filter

Kun tilbudsvarer

Pris

VISER 1 - 24 AF 86 PRODUKTER

Vores udvalg af Skihjelme

Tidligere var det svært at finde en lækker skihjelm som samtidig var sikker og behagelig at have på. Såden er det heldigvis ikke længere. Producenterne bruger mange kræfter på at producere flotte, sikre og komfortable skihjelme.

Størrelse

Først om fremmest skal du være opmærksom på om, hvorvidt skihjelmen passer til dit hoved. En skihjelm skal hverken sidde for stramt eller for løst. Hjelmen skal sidde således at den sidder fast på hovedet uden at stramme. Den må dog ikke kunne glide rundt på hovedet, så beskytter hjelmen simpelthen ikke godt nok.

Hvordan måler jeg størrelse på skihjelm

Hos Blacksnow.dk vil du altid kunne finde en størrelsesguide, som viser hvilken omkreds hoved, en give skihjelms størrelse matcher. Du måler omkredsen af dit hoved, ved at måle med et målebånd omkring hovedet over ørerne. Hvis du ynder at køre med hue indenunder din skihjelm, skal du måle størrelsen med huen indenunder.

Du finder den rigtige størrelse til din kommende skihjelm ved at måle dit hovede. Måden du måler dit hovede er ved at tage et målebånd og måle omkredsen af dit hovede. Målebåndet skal sidde lige over øret og henover panden, som det ses på nedenstående billede. Det skulle gerne give dig en måling på et sted mellem 50-65 cm. Det er dette mål, som du skal bruge til at vælge den rette størrelse hjelm i første hug.

JUSTERBAR STØRRELSE

Visse hjelme kommer med en justerbar størrelse, som gør at du kan variere størrelsen og tilpasse hjelmen præcist til dit hovede. Det kan være en fordel, hvis du ligger imellem to størrelser eller bare er lidt usikker på, præcist hvilken størrelse hjelm du har brug for.

Sikkerhed

Skihjelme kan være opbygge på mange forskellige måder. En hjelms sikkerhed bliver dog altid teste på samme måde. Hvis du vil være sikker på at din hjelm er godkendt til skiløb, skal du kigge efter godkendelsen EN-1077B. Denne godkendelse er dog ikke alf omega, men derimod en god rettesnor. Vores Bern hjelme er ikke godkendt til actionsport. Derimod er de bygget til en masse mindre slag, hvilket er super, hvis du kører meget i snowparken.

Ventilation

Det er meget vigtigt at du ser på, hvilke ventilationsmuligheder din næste skihjelm har. På ski er du fysisk aktiv og skaber dermed en masse varme. Hvis ikke din skihjelm er ventileret ordentligt, vil du ikke kunne komme af med den overskydende varme. Dette har stor indflydelse på hvor behagelig en skihjelm føles. Alle vores skihjelme fra BERN og POC har mange ventilationsmuligheder og et behageligt fit.

En skihjelm eller en helårshjelm?

Der findes mange forskellige typer hjelme. Nogle hjelme er decideret udviklet til vintersport, mens andre er alsidige hjelme, som med små tilpasninger kan bruges både sommer og vinter. Med en vintersportshjelm er du sikker på at alle hjelmens features er tilpasset skiferien. Til gengæld kan du med en helårshjelm, få næsten samme features i en hjelm som også kan bruges på cyklen, i skateparken eller på wakeboard.

DANMARKS SKIFORBUND ANBEFALER

Den øverste instans indenfor dansk skiløb, Danmarks skiforbund, anbefaler at alle i risikogruppen kører med hjelm.

RISIKOGRUPPER

  • Freeridere og freestylere
  • Børn og unge
  • Alle som ønsker at presse deres skiløb/snowboarding
  • Konkurrenceatleter

Vi anbefaler derimod at alle kører med skihjelm.

HVAD MED GOGGLES?

Når du vælger hjelm, er det vigtigt at hjelmen sidder godt sammen med dine goggles. Vores udvalg af hjelme, som primært består at POC hjelme og Sweet Protection hjelme, er bygget til at passe med goggles fra de fleste brands. Vi har selv testet med de goggles, som vi fører og ved at vores skibriller passer med alle vores hjelme. 

Det skal helst være sådan at brillen sidder tæt til kanten af hjelmen, så der ikke kommer sne ind i mellem brille og hjelm.

Stort udvalg af skihjelme

I vores udvalg finder du et udvalg af skihjelme fra POC og BERN, som er ensbetydende med flot design og top-sikkerhed. En skihjelm beskytter, hvor man er allermest sårbar og udsat. Vi kører med skihjelm og kan kun anbefale at alle kører med skihjelm.