MTB Enduro Hjelm

Filter

Pris

VISER 1 - 24 AF 41 PRODUKTER

MARKEDETS BEDSTE MTB HJELME

Hos Blacksnow finder du et bredt udvalg af de bedste og sikreste MTB hjelme på markedet. Vi stiller høje krav til de hjelme, som vi vælger at sælge og køre med selv. Vi kræver det bedste af vores hjelme og vil tilbyde det samme til dig. Derfor finder du et bredt udvalg af MTB hjelme fra et begrænset antal brands. Vi har valgt hjelme fra brands, som vi stoler på - og som er kendt for at lave hjelme med høj komfort, tekniske features og højeste sikkerhed. 

Er du på udkig efter en full face hjelm? Se vores kategori for full face hjelme til mountainbike ved at følge linket.

Sikkerhedscertificeringer

Vælg en sikkerhedscertificeret MTB hjelm. Når du køber MTB hjelm, skal du kigge efter følgende certificeringer:

  • CE EN 1078
  • CPSC 1203
  • AS/NZ 2063

VIDEO

Vores MTB-ekspert og danmarks førende underviser i mountainbike, Mads Weidemann giver dig her en grundig guide til at vælge den rigtige MTB hjelm.

SIKKERHED OG BESKYTTELSE

Den vigtigste feature i en MTB hjelm er at beskytte dit hovede. Styrt er, for at sige det mildt, ret udbredt i mountainbike. Og samtidigt ligger der meget i skovbunden, som kan skade dig når du vælter. Derfor er sikkerheden essentiel. Alle vores hjelme er CE godkendte, (det er den europæiske certificering. Flere af vores hjelme har alle certificeringer). En hjelm er typisk bygget op af en yderskal og et stødabsorberende skum. Du bør aldrig bruge en hjelm, som er helt eller delvist flækket. Så er det på tide med en ny, velvidende at din hjelm har gjort sit job ordentligt.

Obs: Vi anbefaler at bruge en MTB hjelm til mountainbike i stedet for at bruge en almindelig cykelhjelm. Det gør vi fordi at MTB hjelme dækker og beskytter et større område af dit hovede. Der er især mere beskyttelse omkring tindinger og nakke, som er udsatte ved styrt på stier og singletracks i skoven.

hjelm-mountainbike

STØRRELSE OG FIT

Hjelmen må hverken sidde for stramt eller for løst. Hvis hjelmen sidder for stramt bliver det ukomfortabelt. Hvis hjelmen sidder for løst risikerer du at den glider rundt og ikke yder den forventede, og påkrævede, beskyttelse. En MTB hjelm skal sidde fast på hovedet uden at stramme, så sidder den rigtigt. Derfor er der også størrelsesjustering i alle vores MTB hjelme. Dvs. du køber en hjelm, som vil passe indenfor et størrelsesinterval. Her finder du det interval, som passer til dig, og kan justere størrelsen bagpå, så den er perfekt til dit hovede.

Når du skal finde størrelsen på dit hovede, for at finde den rigtige størrelse hjelm, skal du måle omkredsen af dit hovede. Det gør du ved at tage et målebånd og ligge det rundt om hovedet. Du skal måle henover panden og lige over ørerne, for at finde det rigtige mål.

I vores guide til størrelser i POC MTB hjelme, kan du se et godt billede af, hvor og hvordan du skal måle dit hovede.

VENTILATION

Når du skal vælge MTB hjelm, anbefaler vi at undersøge hvor effektivt hjelmen ventilerer. Hjelmens evne til at holde dit hovede køligt er virkelig vigtigt. Hovedet er med til at regulere kropstemperaturen, så hvis dit hovede bliver varmt og overophedet er der også god chance for at din krop bliver det. Hjelme til XC mountainbike vil typisk have større fokus på vægt og ventilation sammenlignet med MTB hjelme til enduro og downhill.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE AF MTB HJELM

Nogen gange kan det blive nødvendigt, eller i hvert fald mere komfortabelt, at vaske sin hjelm. Du bør dog aldrig bruge hårde rengøringsprodukter eller stærke kemikalier. Det ødelægger din hjelm. Når du vil vaske din hjelm skal du bare bruge mild sæbe og lunkent vand. Vi anbefaler (og bruger selv) Muc-Off Foam Fresh, som er et mildt, men effektivt, rengøringsmiddel til accessories.

Info: Muc-Off har masser af effektive rengøringsmidler til mountainbike.

Er du i tvivl om noget vedrørende MTB hjelme, skal du ikke tøve med at skrive til os på mail@blacksnow.dk. Vi ved alt om mountainbike hjelme og svarer hurtigt, så du kan være ude i skoven ASAP.