Downhill Beskyttelse

Filter

Pris

VISER 1 - 11 AF 11 PRODUKTER

INFORMATION OM DOWNHILL BESKYTTELSE

Downhill MTB er en risikofyldt sport. Det kan man ikke komme udenom, og vi kommer heller ikke udenom at risikoen er en del af spændingen. Men derfor behøver man ikke tage alt for let på og fuldstændigt risikere sit liv og sine lemmer når ma kører downhill. Vi anbefaler at man vælger godt og sikkert beskyttelsesudstyr, som kan beskytte ens krop og hovede så effektivt som muligt. Indenfor sportens rammer selvfølgelig. Da downhill er mere actionpacked og risikofyldt end andre kategorier af MTB, så kræver det også en anden slags beskyttelse. Beskyttelseselementerne skal være kraftigere, mere sikre og mere slidstærke.

I kategorien Downhill beskyttelse finder du vores det sikreste gear indenfor MTB beskyttelse. Vi vil i det følgende forsøge at guide dig til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ser efter beskyttelse til downhill MTB.

Vil du se alt vores MTB beskyttelse, kan du følge disse links:

Er du i tvivl om, hvad downhill MTB er for en størrelse, kan du læse vores guide til downhill MTB.

downhill-mtb-beskyttelse

HUSK FULL FACE HJELMEN

Når du kører downhill, skal du slet ikke være i tvivl. Du har brug for en full face hjelm. Det er den eneste type hjelm, som giver den nødvendige dækning for at beskytte dit hovede mod risikoen fra downhill mtb. En full face hjelm repræsenterer det ypperste indenfor beskyttelse. Praktisk talt er der tale om en nedgraderet MX hjelm, som er lidt lettere, men stadig giver komplet beskyttelse til hovede og ansigt. Der er mange forskellige ting at kigge på, når du skal vælge full face hjelm.

Vi anbefaler at du kigger efter følgende parametre:

Vægt

Full face hjelme vejer typisk i underkanten af 1 kg. Og det er ikke 50 gram hist og her, som du behøver at kigge efter. Du bruger den alligevel mest til at køre nedad med.

Teknologi

Er hjelmen udstyret med MIPS-teknologi, som minimerer de rotationelle kræfter som hovedet bliver påvirket af ved styrt. Er hjelmen carbonforstærket eller den i ren plast? (Hvor carbon altid vil være det stærkeste)

Fit og komfort

Hvordan sidder hjelmen på hovedet og kan hjelmen justeres, så den passer præcist til dit hovede. Samtidigt er det også oplagt at kigge på hjelmens ventilationsteknologi. Hvor effektivt ventilerende er hjelmen? Full face hjelme kan hurtigt blive varme, hvorfor en effektiv ventilation er meget vigtig.

Sikkerhed

For at være sikker på at din hjelm er sikkerhedscertificeret, skal du kigge efter følgende certificeringer. En hjelm behøver ikke nødvendigvis have dem alle sammen, da der tale om certificeringer fra forskellige lande eller landområder - og certificeringer har praktisk talt de samme krav.

  • ASTM F1952
  • EN 1078
  • 89/686/EEC
  • AS/NZ 2063
  • CPSC

BESKYT KROPPEN

Lige efter hovedet, så er beskyttelsen af kroppen det næstvigtigste. Antallet af rygskader relateret til mountainbike er mangedoblet de sidste år, hvor mountainbike er blevet mere og mere populært. Til kropsbeskyttelse vil man normalt tænke på rygskjold, som beskytter ryggen. Men når vi snakker om downhill, så er et rygskjold alene desværre ikke tilstrækkeligt til at beskytte kroppen. Vi anbefaler derfor også at du vælger kropsbeskyttelse, som udover rygskjoldet også beskytter skulder og bryst kasse. Så er du fuldstændigt dækket ind behøver ikke bekymre dig om du har nogle "weak points" i din kropsbeskyttelse. Hvis du skal vælge den minimalistiske version, så er rygskjoldet det absolut essentielle og noget som du helt sikkert ikke kan undvære.

Kan man køre downhill i Danmark? Selvfølgelig kan man det. Følg linket og se de bedste downhill spor i Danmark.

ALBUE- OG KNÆBESKYTTELSE

Knæ- og albuer er efter hænder og håndled nok de mest udsatte dele af kroppen ved styrt. Derfor anbefaler vi også at bruge albue- og knæbeskyttere. Når du skal vælge beskyttelse til knæ og albuer med henblik på downhill mtb, skal du kigge efter kraftigere beskyttere. 

Følgende punkter er de fokuspunkter, som vi anbefaler at du kigger på når du skal vælge knæ- og albuebeskyttere til downhill eller enduro:

  • Kraftigere og mere slidstærke materialer
  • Lukning med velcro
  • Visco elastisk beskyttelseplade + ekstra hardcap beskyttelse

HUSK SKINNEBENENE

Et element, som tit bliver glemt i farten er skinnebensbeskyttere til MTB. En af de mest smertefulde skader man kan forestille sig, er at slå skinnebenene ind mod pedalerne. Det gør exceptionelt ondt og det er et sted, hvor kroppen bruger lang tid på at hele. Skinnebensbeskyttere er komfortable og har ingen betydning for bevægeligheden. Derfor anbefaler vi altid skinnebensbeskyttere, hvis du gerne vil tage dine downhill skills til næste niveau.

Vi håber at denne guide har kunne hjælpe dig til, hvilket, og hvordan, du skal vælge beskyttelse til downhill. Hvis du har nogen spørgsmål til downhill beskyttelse, skal du ikke tøve med at skrive til os på mail@blacksnow.dk