Gå til indhold
Video: Tips til at bruge Marker Kingpin touring binding

Video: Tips til at bruge Marker Kingpin touring binding

I denne artikel vil du få en hel masse tips til at bruge din Marker Kingpin touring binding. Kingpin var den første randonne binding, som blev TÜV-godkendt på samme måde som alpine skibindinger. Det har gjort at bindingen er blevet utroligt populær blandt professionelle skiere og entusiastiske offpiste skiløbere, der gerne vil gå op, men som stadig prioriterer nedfarten. Se videoen og lær mere om, hvordan du bruger Marker Kingpin bindingen. Det bliver klart illustreret, hvordan du bedst muligt bruger den populære skitouring binding.

Video: How to use Marker Kingpin

Videoen er produceret af Marker selv, og er lavet med det formål at sikre at alle brugere af Marker Kingpin får det bedste ud af bindingen, ved at bruge bindingens mange features på den rigtige måde.


Tips til touring og skiløb med Kingpin

Den ovenstående video kommer rundt om alle bindingens funktioner. I videoen vil du høre om følgende:

  • Sådan klikker du i bindingen i SKI mode
  • Sådan bruger du gå-mekanismen
  • Gå/ski mode
  • Hvordan skifter du mellem gå og ski mode? Og hvordan gør du det uden at træde ud af bindingen?
  • Sådan bruger du de tre klatrepositioner
  • Montering og brug af crampons
  • Montering af Kingpin Touring Leash

Marker Kingpin 13 Bindinger

Hvorfor er bindingen så populær?

Marker Kingpin har opnået sin store popularitet af flere årsager. Herunder vil jeg forsøge at uddybe, hvorfor bindingen er blevet populær hos et bredt spektre af offpiste skiløbere.

Den føles som en almindelig binding

Hælstykket griber om bagenden af skistøvlen på samme måde, som en alpin binding. Det betyder at bindingen føles mere som en almindelig skibinding, hvilket betyder at brugere hurtigere stoler på bindingen og begynder at køre som normalt.

Bredt monteringspunkt = Effektiv kraftoverførsel

Bindingen har et bredere monteringspunkt end almindelige skitouring bindinger. Det gør at de kræfter, som man ligger i skistøvlen mere effektivt bliver overført til skiene. Det gør ikke forskel på smallere ski, men på bredere freeride ski vil det have en betydning for skiens performance. Det betyder det dog også at bindingen vejer en smule mere end mere traditionelle skitouring bindinger.

Brugervenlighed

Marker Kingpin er nem at bruge og skiftet mellem ski/gå-mode er nem og enkel.

De tre ovenstående punkter betyder det at mange offpiste entusiaster, som har været tvivlende overfor at køre ned med en traditionel touringbinding har valgt den mere freeride orienterede Marker Kingpin touring binding.

 Marker Kingpin

Tag ud og prøv det af

Når du har set videoen bør du være godt klædt på, til at kunne tage ud og bruge Marker Kingpin i offpisten til en fornøjelig randonnee tur. At komme ud og bruge bindingen er også den bedste måde at lære den at kende på. Man kan se så mange youtube videoer, som man vil, men den bedste læremester er hands-on experience. Jeg ved i hvert fald med mig selv, at hvis jeg har lavet nogle fejl ved skitouring, som gør at jeg skal bruge 30-60 min ekstra på at gå op, så er det 100% sikkert at jeg ikke laver samme fejl igen. Det gælder derfor bare om at komme ud og bruge din Marker Kingpin binding. Sandsynligvis vil du også få en masse godt skiløb undervejs. Og det er jo det vigtigste.

Forrige artikel 3 tips til at vælge solbriller
Næste artikel Anbefalinger til kurser, bøger og film om lavinesikkerhed

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter