Lær meget mere om sne- og lavinesikkerhed

Af Martin Schøber 4. februar 2018
Lær meget mere om sne- og lavinesikkerhed

Der er altid mere man kan lære om sne- og lavinesikkerhed. Uanset hvor meget man ved, så er det eneste der er sikkert at man stadig kan lære mere. Derfor er vi konstant årvågne overfor nye ressourcer til at lære nyt om sne og laviner. Så vi kan køre mere pudder på en sikker måde. Det vigtigste er altid at komme hjem!

Lær mere om lavinesikkerhed

Og hvorfor så holde vores lille bibliotek af ressourcer omkring sne- og lavinesikkerhed for os selv. Det giver ingen mening, derfor vil vi gerne dele en masse gode links til ny viden og undersøgelser vedrørende laviner, lavinesikkerhed og snevidenskab. Denne liste vil løbe blive opdateret med nye links, så hvis du kender et link eller to, som vi ikke har fået med på listen, må du meget gerne smide en kommentar i bunden af artiklen!

Ortovox Safety Academy

En kilde til information omkring sne, laviner, planlægning og meget mere i forbindelse med offpiste skiløb, som vi kun lige har fundet, men vi er meget imponeret. Informationen bliver gradvist, som du kommer igennem “akademiet”. Dette forløb understøttes løbende af videoer og små tests, som kan hjælpe dig til at blive bedre til at vurdere lavinesituationen ude i marken.

Besøg Ortovox Safety Academy her

Mountain Academy

I samarbejde med Salomon og Atomic har en af vores favorit sites, wePowder, skabt et akademi, som har til formål at give dig mere viden omkring lavinesikkerhed og etikette i offpisten. Altsammen for at du kan køre mere pudder. Vi har ikke selv testet det, men siden at wePowder har en stor stjerne i vores bog, vil vi godt vove at påstå at du kan lære meget af forløbet under Mountain Academy. Det koster dog 29€ at tilmelde sig programmet. Alt overskud går direkte til lavinesikkerhedscentre over hele verden.

Besøg wePowder Mountain Academy her

KBYG – Know Before You Go

KBYG er en non-profit organisation, som er startet i Nordamerika i et forsøg på sprede budskabet om lavinesikkerhed i offpisten væk fra de beskyttede og kontrollerede skiområder i Nordamerika. Interessant for dig er de fem tips, som du finder under kategorien Know the steps. Her får du en række håndgribelige råd, som du kan tage med ud i pudderen.

Besøg Know Before You Go her

New Zealand Online Avalanche Course

Henvendt både til erfarne offpiste skiløbere som vil have ekstra viden og til dig, som kun lige er gået i gang med at køre offpiste. Du vil gennem flere trin blive introduceret til de mange lag af sne- og lavinesikkerhed. Deres online øvelse i stifinding er også rigtigt god!

Besøg NZOAC her

BCA Video Tutorials

Backcountry Acces som producerer lavineudstyr i høj kvalitet, har lavet en step-by-step video tutorial med henblik på at lære dig mere om lavinesikkerhed.

Besøg BCA Video Tutorials her

Online værktøjskasse fra Utah Avalanche Center

Gode tips til hvordan du skal forholde dig til forskellige faresituationer i sneen og terrænet. Det er med smart grafik blevet gjort overskueligt og nemt anvendeligt.

Besøg værktøjskassen her

Avalanche tutorials

En overskuelig guide, som er opbygget på baggrund af billeder med tekst henover. Dette gør læringen nem og overskuelig. Er virkeligt god som en introduktion til lavinesikkerhed og kan bruges inden andre og længere tutorials.

Besøg Avalance tutorials her

Online Avalanche Tutorial fra Avalanche Canada

Online tutorial, som trin for trin tager dig igennem opbygningen af laviner, hvordan du forstår lavinerapporten og hvordan du undgår farlige situationer i offpisten. Se også deres dybdegående undersøgelse/artikel omhandlende en specifik lavineulykke i det nordlige British Columbia.

Besøg Online Avalanche Tutorial her

Tourenlehrpfad

Hvis du er skarp i det tyske, så kan du bruge denne læringshub til at få mere viden om, hvordan du planlægger en skitour, hvordan du gennemfører skitouren og ikke mindst en masse information om sne og lavinesikkerhed. Denne tutorial er ekstremt omfangsrig og kan anbefales, hvis du vil tage det næste step i din lavinetræning.

Besøg Tourenlehrpfad her

Jeg håber at disse links kan hjælpe dig til at lære mere om lavinesikkerhed. Jeg har ikke været igennem dem alle, men flere af dem har hjulpet mig til bedre at forstå, hvad der sker ude i bjergene. Desto mere man ved, desto bedre er det!

Skriv kommentar

Din kurv

- +
Din kurv er tom...