Gå til indhold
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
Skistave længde – Find den rette længde skistave - Steep & Deep

Skistave længde – Find den rette længde skistave

Dine skistave er en stor del af dit skiløb. Spørg bare enhver skilærer om stavisæt og de kan fortælle i timevis om vigtigheden af et godt stavisæt. Spøg til side, men om du kører i park, på pisten eller i offpisten, så er dine stave vigtige. Her finder du vores guide til den rette skistave længde.

FIND DEN RETTE LÆNGDE SKISTAVE

Det er som sagt vigtigt med et par skistave i den rette længde. Du tester længden på dine skistave ved at gøre følgende:

  • Stå fuldt oprejst med armene ned langs kroppen
  • Vend dine skistave, så håndtaget står på jorden
  • Tag fat om skistaven umiddelbart under stavens skål
  • Er armene parallel med gulvet, dvs. 90 graders vinkel, så er skistavene den perfekte højde

Er du i tvivl om længden, så anbefaler vi at du vælger den kortere model. Længere skistave kan få dig til at stå lidt højt over skiene i stedet for at komme ned i knæ, som vil være bedre for dit skiløb. 

TIL SNOWPARKEN

Skal du køre meget i snowparken, så kan du med god vilje købe kortere skistave, som er omkring 10-20 cm kortere end normalt. Det ser bedre ud når du skal rotere, grabbe og køre på rails.

TIL OFFPISTEN

Er du offpiste entusiast anbefaler vi at køber skistavene i den længde, som du finder med 90 graders metoden. Du kan med fordel købe en teleskopstav til offpistekørsel. Det giver dig en mulighed for at forøge længden til lange skub ud af offpiste runs. Med længere skistave kan du skubbe ud langt mere effektivt, samtidigt med at du får fordelene af at have almindelig længde skistave mens du kører på ski.

TELESKOPSTAVE

Er du lidt usikker på hvilken længde du skal bruge, eller gerne vil have mulighed for at forlænge staven til skub, hikes eller randonnee skiløb, så kan du kigge på en teleskopstav. Med en teleskopstav, kan du variere længden, til du finder den længde som du foretrækker til nedfarten. Samtidigt kan du mere effektivt og behageligt hike op af bjerge og skubbe dig tilbage til skiområdet.

SKISTAVE LÆNGDE

Vi håber at denne guide har været med til at hjælpe dig til at finde den rette længde skistav. Det er vigtigt for dit skiløb at den rigtige skistave længde.

Forrige artikel Flere ekspert tips til lavinesikkerhed

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter