Gå til indhold
Sådan tjekker du om din lavinebipper virker! - Steep & Deep

Sådan tjekker du om din lavinebipper virker!

Vinteren er lige om hjørnet. Sneen er allerede faldet tungt i alperne. Det er ved at være tid til at finde skiudstyret frem fra gemmerne. Hvis du har tænkt dig at bruge tid i offpisten, så er det også nu at du skal tjekke op på om din lavinebipper virker. Lavinebipperen er den mest essentielle del af dit lavineudstyr – og den som gør at du kan blive fundet, eller finde en ven, ved en lavineulykke. Det er derfor alfa omega at den virker og at den er pålidelig. Her får du en guide til, hvordan du tjekker om din lavinebipper er klar til skisæsonen.

Tjek at din lavinebipper virker

Video

1. Batteri

Det første du skal kontrollere er om, der er strøm på din bipper. Efter at have ligget en hel sommer, kan batterierne sagtens være døde. Tænd bipperen, som normalt og kontrollér at der er tilstrækkeligt strøm på bipperen. Vi anbefaler altid at der skal være minimum 50% strøm på bipperen. Pieps anbefaler at du skifter til nye batterier. Tjek også at der ikke er rust eller korrosion omkring batterierne.

2. Tjek alle plasticdelene

Du bør undersøge at alle plasticdelene af din bipper er intakte og forseglede. Det sikrer at din bipper fungerer upåklageligt. Specifikt til Pieps bippere, vil du være sikker på at låsesystemet omkring tænd/sluk/send/search funktionen virker, således at bipperen bliver på den indstilling, som du har sat den til om morgenen inden du kommer ud på bjerget.

3. Kontrollér signalet

Team op med en ven, som også skal undersøge sin bipper. Tjek op på om seach og send modes fungerer som de skal. Viser bipperen den korrekte afstand og den korrekte retning, når du søger efter din makker.

4. Lav indledende lavinetræning

Det er altid bedst at øve lavineredning ude på bjerget – og du bør gøre det i begyndelsen af hver sæson. Men bare fordi det er bedst at gøre det ude på bjerget, behøver du ikke vente til skiferien med at træne. Du kan sagtens gøre det hjemme i haven eller i stuen og blive komfortabel med din bipper, således at du har en bedre forståelse for, og erfaring med din bipper, når du rammer bjerget.

Vores tip: Er du i tvivl om noget vedrørende lavinesikkerhed, så kan vi anbefale at læse vores dybdegående guide til lavinesikkerhed og -udstyr.

God fornøjelse i offpisten – Intet slår en dyb dag i pudderen!

Forrige artikel Dansk skifilm: Natural Ice
Næste artikel 10 almindelige fejl i lavineterræn

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter