Gå til indhold
Guide: Sådan tager du din ABS rygsæk med i flyet - Steep & Deep

Guide: Sådan tager du din ABS rygsæk med i flyet

Vi har fået mange henvendelser omkring, hvordan man skal tage sin ABS rygsæk med i flyet. Før var det et større problem, det er ikke længere tilfældet. Men du skal følge reglerne, ellers kan du sagtens stadig få problemet. Fuld guide til at få din ABS rygsæk med på flyrejsen.

Anbefalinger fra ABS

ABS Airbag som er den største producent af ABS systemer har godt været opmærksom på problemet og har på deres hjemmeside, skrevet en guide, til hvordan du får din rygsæk med på flyet. Denne artikel er bygget på informationen vi har kunne finde der.

Køb din lavinerygsæk her

Egne oplevelser med ABS og fly

Vi har endnu til gode at have nogen problemer med at få ABS rygsækken med på skiferie. Er du i tvivl og ikke vil satse på at få den med op i flyet, og igennem sikkerhedstjekket, kan du gøre ligesom os. Vi har typisk “bare” taget patronen ud af rygsækken og pakket det hele ned i skitasken. I en Douchebag skitaske er der masser af plads. Det har aldrig været et problem, og det er nemt at pille patronen ud af rygsækken.

the-douchebag-skitaske

Anbefalinger fra ABS

Generelt er ABS rygsække tilladt ombord på flyet ifølge de generelle regler fra IATA (International Air Transport Association). Du bør dog være klar over at IATA’s regler er retningslinier, som de enkelte flyselskaber kan vælge at følge eller stramme op på. Det er derfor nødvendigt at opnå en tilladelse fra flyselskabet, som du skal flyve med.

Køb alt i lavineudstyr her

Udklip fra IATA reglerne

„Avalanche rescue backpack, one (1) per person, containing a cylinder of compressed gas in Div. 2.2. May also be equipped with a pyrotechnic trigger mechanism containing less than 200 mg net of Div. 1.4S. The backpack must be packed in such a manner that it cannot be accidentally activated. The airbags within the backpacks must be fitted with pressure relief valves.“

ABS anbefaler at du kontakter dit flyselskab om at du har en lavinerygsæk med og vedlægger udklippet fra IATA’s regler og det datablad, som matcher din patron. Databladet finder du herunder:

Det er meget vigtigt at både patronen og håndtaget bliver checket in sammen med din lavinerygsæk. Det vil hjælpe din sag, hvis du printer IATA tabellen og det rigtige datablad ud og sætter det på din ABS rygssæk. Dette er for at gøre opmærksom på brugen af din rygsæk og tilhørende håndtag for de ansatte i lufthavn og fly. Hvis du tjekker tingene ind separat, kan du risikere at den ene eller den anden del bliver konfiskeret.

Når du rejser til USA

Reglerne er lidt anderledes når du skal rejse til eller fra USA. De er lidt mere stramme i The US American Transportation Safety Administration (TSA) tillader ikke cylinderen med luft under tryk ombord på flyene. Inden du ankommer til lufthavnen skal du skrue cylinderhovedet af cylinderen og lægge begge i en genoplukkelig plastikpose.

Tag dem igennem TSA sikkerhedschecket, så begge ting er synlige for medarbejderne. Efterfølgende kan du skrue hovedet på cylinderen igen. Hvis cylinderen er fuld og hovedet ikke skruet af, vil du ikke få lov til at tage det med ind på flyvepladsen. Det gælder også for dig, som har en mellemlanding i en amerikansk lufthavn.

Forrige artikel Top 5: Drømmedestinationer til skiferien!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter