Gå til indhold
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
Når uheldet er ude – Guide til forsikring på skiferien - Steep & Deep

Når uheldet er ude – Guide til forsikring på skiferien

Vi elsker det udendørs liv. Står på ski og kører mountainbike og nyder det. Vi passer godt på os selv og tager de nødvendige forholdsregler, så vi kan klare de fleste situationer. Men af og til går det galt. Vi kommer til skade eller forårsager skade på andre. Og hvad så? Meget kan klares med et plaster eller et besøg på skadestuen, men af og til er det slemt og pludselig får det betydning, hvordan vi er forsikret. Og hvad værre er, der er forskel på, om uheldet sker i Tisvilde Hegn eller i de franske alper. Så hvad har du ret til, når det går galt? Denne guide vil forsøge at gøre dig klogere på dine forsikringer ift. aktive ferier. For os er i det i særdeleshed relevant med forsikring på skiferien.

Når uheldet sker i Danmark

Gennem den offentlige sygesikring har du ret til lægehjælp og hospitalsindlæggelse. Har du en ulykkesforsikring kan du endvidere få dækket hjælp til fysioterapi, kiropraktik og lignende. Og får du varige skader, vil din ulykkesforsikring yde dig en erstatning. Gennem indboforsikringen er du dækket, hvis du forårsager skade på andre personer eller andres ting. Forsikringssummen vil typisk være op til 10 mill. kr ved personskade og op til 2 mill. kr. ved tingskade. Så her vil du være godt dækket ind, hvis du har en indboforsikring. Det er også indboforsikringen, der dækker, hvis der sker skade på din mountainbike eller den bliver stjålet. Nogle selskaber har dog en maksimumværdi for cykler, så hvis din cykel er meget dyr, er det en god ide at tjekke med dit selskab, hvor meget og hvornår de dækker.

Guide til forsikring på skiferien

Skal du til udlandet og stå på ski, er det først og fremmest vigtigt at sørge for at medbringe det blå sygesikringsbevis. Det gule sygesikringsbevis gælder ikke længere i udlandet. Til gengæld har du via det blå bevis ret til samme hjælp fra det offentlige sundhedsvæsen i borgerne i det land. Det blå bevis er gyldigt i EU og en række andre europæiske lande. Alligevel kan et uheld på skituren være en bekostelig affære, hvis du ikke sørger for at have en rejseforsikring. Rejser du hyppigt, kan du hos dit forsikringsselskab købe en permanent rejseforsikring som tilvalg til din indboforsikring. Du kan vælge, om forsikringen skal gælde i EU eller i hele verden. Rejser du mindre end en gang om året, kan det være billigere for dig til hver rejse at købe rejseforsikring hos et af de selskaber, der er specialiseret heri.

Obs.: Bemærk, at hvis du har en kronisk lidelse, der ikke har været stabil i de seneste 2 måneder før afrejsen, vil du skulle have en forhåndsgodkendelse hos dit forsikringsselskab for at være dækket.

Er skiferien en del af policen?

Selv om skirejser er en udbredt rejseform, er der stadig forsikringsselskaber, der ikke dækker skirejser via basisdækningen på rejseforsikringen. Hos disse selskaber skal denne dækning vælges som en tilvalgsdækning. Så det er en god idé at tjekke med forsikringsselskabet eller se efter i forsikringsbetingelserne, om dit selskab dækker ved skirejser. I alle selskaber er du dækket ved rejser af op til 30 dages varighed. Nogle dækker rejser af op til 60 dages varighed, og enkelte giver endda mulighed for yderligere forlængelse. Men det hører dog til sjældenhederne, at en skiferie varer mere end 30 dage.

Hvad skal rejseforsikringen dække?

Det vigtigste for dig er, at rejseforsikringen dækker, hvis du skulle komme ud for et uheld. Ved akut sygdom og tilskadekomst er du sikret at få dækket udgifter til lægebehandling hos en autoriseret læge og lægeordineret medicin samt behandling på hospital. Du får også betalt syge- og hjemtransport til Danmark eller et behandlingssted i udlandet, hvis du bliver syg eller afgår ved døden. Rejseforsikringen betaler også udgifter til tilkaldelse af personer fra Danmark i forbindelse med alvorlig sygdom, tilskadekomst eller død. Det samme gælder sygeledsagelse. Desuden kan du få betalt hjemtransport til Danmark, hvis en i din nærmeste familie dør eller bliver hospitalsindlagt i forbindelse med alvorlig akut sygdom eller tilskadekomst. Til gengæld er det langt fra alle forsikringsselskaber, der dækker udgifter i forbindelse med redning og eftersøgning. Holder du af at stå off-piste er det derfor en god ide på forhånd at have undersøgt, om din rejseforsikring dækker redning og eftersøgning.

Irank skitransport

Kommer du til skade på ferien, vil mange selskaber betale en erstatningsrejse, hvis mindst 50 % af ferien bliver ødelagt. Og næsten alle dækker de feriedage, der bliver ødelagt på grund af alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Ved forsinkelser på rejsen vil du typisk kunne få dækket rimelige og nødvendige udgifter til transport, kost og ophold samt indhentning af ny rejserute, lige som du kan få dækket rimelige og nødvendige ekstraudgifter, hvis din bagage bliver forsinket i forhold til ankomsttidspunktet uden for Danmark.

Sidst, men ikke mindst, vil rejseforsikringen altid indeholde en ansvarsforsikring, der dækker dit ansvar for skade på hotelværelse, lejet feriebolig og tilsvarende inventar.

Tjeklisten

Vi kan ikke her lave en udtømmende liste over de forskellige selskabers dækninger, selv om det kan forekomme nyttigt. Selskabernes betingelser ændres med mellemrum og vi kan ikke være sikre på at have adgang til de opdaterede oplysninger. Så du må selv i gang. Herunder er listet de spørgsmål, vi anbefaler, at du søger svar på.

  • Dækker min rejseforsikring skiferier?
  • Omfatter rejseforsikring redning og eftersøgning?
  • Får jeg erstatningsrejse, hvis mindst 50% af ferien bliver ødelagt?
  • Får jeg dækket udgifter til forsinkelser?

 

Nu har du styr på din rejseforsikring. Men hvad med resten?

Hjælp til at vælge forsikringer

De fleste af os vil gerne have nogle rimelige dækninger til en rimelig pris. Men det kan godt være svært at overskue markedet. Du kan regne med, at jo mere, du skal betale for din forsikring, desto bedre er du dækket. Alligevel er det ikke tilfredsstillende at være henvist til at købe det dyreste på markedet for at være sikker på at være dækket, når det er nødvendigt.

Tid Til Forsikring kan hjælpe dig med det meste.

Du kan online afgive de oplysninger, der er nødvendige for, at et forsikringsselskab kan beregne et tilbud til dig. Når du har gjort det, analyserer Tid Til Forsikring dine oplysninger og giver dig et forslag til et komplet forsikringsprogram, som er tilpasset dig og din situation. Der er en lang række hjælpetekster, så du selv kan foretage yderligere tilpasninger. Tid Til Forsikring finder så 3 forsikringsselskaber, som kan give dig præcis de dækninger, som du har brug for eller har besluttet. Og hvis du vil have det, får du hjælp til at hente konkrete tilbud fra de selskaber, du ønsker. Nemmere kan det ikke gøres. Det er tilmed gratis og kan klares på højst 15 minutter.

Besøg Tid til Forsikring her

Hos Blacksnow er vi ikke eksperter i forsikringer, vi har derfor fået Jens Christian Pedersen fra Tid til Forsikring til at hjælpe os med at skrive guide til forsikring på skiferien. Har du nogen spørgsmål til din ski forsikring, må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet herunder, så sørger vi for at Jens Christian vil hjælpe dig hurtigst muligt.

Forrige artikel Gode råd til at blive skibums i USA
Næste artikel Hvornår skal jeg udskifte min skihjelm?

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter