Gå til indhold
Hvad er DIN i skibindinger? Lær alt om DIN-værdi! - Steep & Deep

Hvad er DIN i skibindinger? Lær alt om DIN-værdi!

Det er vigtigt at have styr på, hvor hårdt dine skibindinger er indstillet. Du kan få indstillet dine skibindinger i en skibutik eller du kan gøre det selv. Hvis du vil gøre det selv, er det vigtigt at du ved noget DIN-værdier. Det vil vi give dig endnu mere information i nedenstående artikel.

DIN-værdi i skibindinger

DIN-værdien er den talskala, som du kan se på både din forbinding og din bagbinding. DIN-værdien er et udtryk for den styrke, som dine skibindinger holder dig fast med. Denne indstilles alt afhængigt af vægt, højde, niveau og din type skiløb.

Hvad er Deutsche Industri Norm (DIN)?

DIN er en forkortelse for Deutsche Industrie Norm. Som nævnt er det denne skala, som giver dig en indikation af hvor hårdt dine skibindinger er spændt og hvornår de skal udløse. Grunden til at det er vigtigt at have denne indstilling korrekt er at de fleste skiskader sker når skibindingen udløses for hurtigt eller især ikke udløser.

DIN-værdier fås i et stort spektrum. For den almindelige skiløbere, vil bindingerne som oftest have en skala et sted imellem 3 og 14.

Kan også fås højere

For professionelle racere, mere erfarne skiløbere og freeridere, er det dog muligt at få bindinger, som kan spændes langt mere. De stærkeste kommercielle bindinger går op til en DIN-værdi på 18, men racebindinger kan sagtens fås med en langt højere DIN-værdi. Bindinger med højere DIN-værdier kan bedre leve op til kravene fra mere erfarne og professionelle skiløbere.

Indstilling af DIN værdi

Salomon WTR STH2 13 har en DIN-skala på 5-13

Industristandard indenfor skibindinger

For enhver skibinding, fra enhver fabrikant, er DIN-værdien op til 10 fuldstændigt ens. For DIN-værdier op til 10 findes der en industri standard for, hvor meget styrke der skal være for et givet tal på DIN-skalaen.

For alt over 10, findes der dog ikke længere nogen industristandard og det er op til den enkelte fabrikant, hvor hårdt skibindinger spænder. Derfor er det vigtigt at være mere forsigtig og føle efter, hvor hårdt skibindingen spænder, når den spændes til over 10.

Sådan indstiller du DIN-værdi i en skibinding

Hvis du vil prøve kræfter med at indstille din DIN-værdi, skal du blot bruge en stjerneskruetrækker. Som oftest vil du finde skruen, som bestemmer DIN-værdien, helt ude i forenden og helt bag i bagenden. Husk at indstille skibindingen i både for- og bagende, så du ikke får et skævt forhold imellem, hvornår forbinding udløser og hvornår bagbinding udløser.

Indstilling af DIN værdi

Ved Salomon WTR STH2 13 indstilles DIN-værdien med en almindelig skruetrækker

Ved at have et skævt forhold mellem for- og bagbinding, kan du heller ikke regne ud, hvornår du skal løsne eller spænde din DIN-værdi i skibindingerne.

Et godt råd

Hos Blacksnow.dk foretrækker vi at indstille vores DIN-værdi et nummer af gangen, for at kunne mærke, hvor hårdt den strammer på den givne værdi. Dette er især gældende, når skibindingerne skal indstilles til DIN-værdier over 10.

Find din DIN-værdi

Her finder du en glimrende tabel, hvor du nemt kan se hvor høj DIN-værdien i dine skibindinger skal være. Vær dog opmærksom på at tabellen blot er vejledende og er du usikker på, hvor hårdt du skal indstille dine bindinger, bør du tage en professionel med på råd.

DIN Skala

Spørg os

Har du nogen spørgsmål til indstilling af skibindinger, kan du skrive en mail til mail@blacksnow.dk. Vi har stor erfaring indenfor indstilling af skibindinger og kan hjælpe dig med at få det helt rigtigt.

Hvornår justerer vi DIN-værdien?

Du kan sagtens selv indstille DIN-værdien på dine skibindinger. Som du udvikler dig og bliver en bedre skiløber, er det ofte vigtigt selv at få indstillet dine skibindinger. Vores tommelfingerregel er at så snart du ikke længere stoler på at dine ski, bliver på når du presser farten, så skal DIN-værdien skrues i vejret. Vi foretrækker at stole på at skiene bliver på fødderne, fremfor at tabe dem for tidligt.

Forrige artikel Top 5: Drømmedestinationer til skiferien!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter