Gå til indhold
Top 5: Drømmedestinationer til skiferien! - Steep & Deep

Top 5: Drømmedestinationer til skiferien!

En fuldstændig subjektiv liste over 5 drømmedestinationer til skiferien (eller faktisk 6 stk.). Listen er meget offpiste inspireret og henvendt til dig, som vil have store oplevelser udenfor pisten og udenfor de kontrollerede skiområder. Selvom flere af stederne kan virke utilgængelige er det alle steder muligt at finde sjove nedfarter til skiløbere og snowboardere på alle niveauer.

Er du i tvivl om, hvordan du skal finde det rigtige terræn, have sikkerheden i orden eller bare gerne vil udnytte lidt lokalkendskab vil vi på de kraftigste opfordre til at bruge en lokal bjergguide. Så er du i sikre hænder!

5 drømmedestinationer til ski og snowboard

La Grave

Uden tvivl den mest legendariske offpiste destination i alperne. Der er kun en lift, ingen lavinesikring og ingen pister. Bare ukontrolleret offpiste i et højalpint terræn. La Grave er en drømmedestination for enhver offpiste skiløber. Den lille bondeby dybt inde i alperne tæt ved Parc National des Ecrins har ikke meget, men har alt hvad du behøver til en skiferie med fokus på det vigtigste: skiløbet.

La-Grave

Kom op i terrænet med den legendariske Telepherique des Glaciers de la Meije som tager dig op til 3200 meters højde. Den totale faldhøjde i La Grave er 2150 m, fra 3600 moh til 1450 moh. Eller gå fra bunden ind i Parc National des Ecrins og lad dig blive omringet af store gletschere og stejle bjergsider.

Vores anbefaling: Book en bjergguide for at få det maksimale ud af La Grave

Video

Alaska

Alaska er mekkaet for big mountain skiing og freeriding. Stedet hvor heliskiing blev født og fortsat lever i bedste velgående. Det er den ultimative drømmedestination for enhver freerider med hang til stejle bjergsider, dyb pudder og store klipper. Desværre er er rejsen lang og vejret ustabilt. Men har du en længere periode fri og lidt frirum på kontoen er Alaska den ultimative destination.

Lavineudstyr:

Obs. Det hele er naturligvis ikke heliskiing. Der er flere skiområder og muligheder for catskiing og skitouring. Men drømmen er heliskiing!

Video

Lofoten

Indbegrebet af skiløb i Norge. Lofoten er et øhav i nordnorge, hvor fjordene skærer sig dybt ind igennem fastlandet og bjergene rejser direkte fra havet. Skiområder er der ingen af, men mulighederne for skitouring er fuldstændigt mageløse. Skiløbet overgås kun af udsigten, som ikke kan beskrives med ord. Følelsen af at køre ned af en bjergside i direkte linie mod havet er helt specielt for Norge.

Lær alt om skitouring i vores guide her

Lofoten

Foråret er den bedste tid at besøge Lofoten. Dagene nord for polarcirklen bliver næsten endeløse i det sene forår, hvor du ofte kan finde puddersne langt ind i maj måned.

Alternativer: Tag til Lyngen endnu længere nordpå eller besøg Riksgrænsen i Sverige for en lignende oplevelse!

Video

Engelberg

Engelberg er en mindre by i Schweiz for foden af de store Titlis-massiv, som byder på udfordrende, og lettilgængeligt, freeride terræn på nordsiden (også kaldet “The dark side”).  Titlis og Jochstock er hjemsted for fem legendariske offpiste ruter “The Big Five”. Det kan anbefales at lave lidt forberedelse og køre en eller flere af de klassiske nedfarter. Bjerget ligger på nordsiden af alperne og bliver ofte ramt af hårde snefald fra de store atlanterhavsstorme.

Vores anbefaling: Hold øje med vejret i Engelberg og flyv derned når sneen er faldet tungt. Byen kan nås på 2 timer med tog fra Zürich lufthavn.

Video

Las Lenas

For dig som ikke vil vente til vinter, eller som har tålmodighed til at vente til næste sommer, hvor vinteren rammer den sydlige halvkuglen. Las Lenas er et mindre, men verdenskendt skiområde. Især kendt for de stejle chutes og couloirs fra den gamle 2-personers Martre lift. Skiområdet er et must-visit, hvis du finder dig selv på ski i Argentina. Når du nu alligevel er i Sydamerika, kan du overveje også at besøge Bariloche og/eller Portillo på den chilenske side af grænsen.

Vi anbefaler: Planlæg en længere tur til Sydamerika. Flybilletterne er ikke billige, rejsetiden er lang og vejret kan være meget omskifteligt.

Video

Bonus:

Iran

Hvis du er på udkig efter eventyr lige så meget, som du er på udkig efter skiløb, kan vi anbefale at tage på ski i Iran. Skiområderne er ikke imponerende, men de omkringliggende bjerge er fantastiske til skitouring og offpiste skiløb. Derudover er et besøg i Iran et besøg i en helt anden kultur med utroligt søde mennesker, en historie som strækker sig tusinder af år tilbage og store naturoplevelser.

Læs vores komplette guide til at stå på ski i Iran

Skiløb Iran

Forrige artikel Flere ekspert tips til lavinesikkerhed

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter