Gå til indhold
Top 5: Bikeparks i Norden - Steep & Deep

Top 5: Bikeparks i Norden

MTB I NORGE OG SVERING

Er du til allemandsretten, kan du lide at sove i telt og elsker de lange lyse nætter (det kan jeg), så er bikeparks i nordens fjelde et besøg værd. Du kan naturligvis også vælge at indlogere dig i en lejlighed, campingplads eller dets lignende. Lige meget, hvilke form for logi du vælger, så byder Norge og Sverige på mange sjove bikeparks ledsaget af et fantastisk view over søer og nåletræslandskab.

TOP 5: DE BEDSTE BIKEPARKS I NORDEN

5. Isaberg Bikepark

Spritny bikepark kun 3 timer fra Kbh. Masser at sjov til en weekend endda for hele familien. Isaberg er i kategorien for bikeparks af den “nemmere” udgave ligesom fx Vallåsen, hvilke naturligvis bringer mig videre til nr. 4.

Isaberg Bikepark hjemmeside

4) Vallåsen Bikepark

Har du endnu ikke været på Vallåsen, så let bagdelen og kom derover. Vallåsen ligger kun 45 min fra færgen i Helsinborg. Bikeparken er for alle. Bjerget – lad os istedet kalde det en lang bakke – er på ingen måde stejl. Der findes ca. 10 forskellig spor i flere kategorier. Ejer du ikke en fuldtaffjedret mountainbike kan du leje sådanne derovre, eller du kan fint køre mange af sporerne på din hardtail MTB.

Vallåsen Bikepark hjemmeside

P.S.: Jeg arrangerer ofte teknikkurser i Vallåsen Bikepark – følg med på MTB Akademiet

3) Gesunda Bikepark

Gesunda bikepark er en ældre bikepark som løbende udbygges og dermed bringer den up-to-date og et besøg værd. Gesunda er niveauet over Vallåsen, eftersom bjerget har en stejlere hældning, hvilket også ses på udbuddet af spor, der primært er røde og sorte.

Gesunda Bikepark hjemmeside

2) Åre Bikepark

Åre ligger rigtigt langt nordpå. Så langt oppe, at du kan opleve rensdyrflokke, midnatssol og yderst smuk nordisk natur. Men du finder altså også en af nordens største og mest moderne bikeparks, som naturligvis gør Åre et besøg værd. For at gøre de ca. 1200 km hovedvejskørsel kortere, som er til Åre fra Kbh., kan du fx køre over Norge og prøve andre bikeparks på vejen.

Åre Bikepark hjemmeside

1) Hafjell Bikepark

Hafjell er og bliver en af mine all-time favorit bikeparks. Det tager blot 8 timer at komme dertil fra Kbh., hvilket et veludbygget motorvejsnet fra Kbh til ca. 70 km fra Hafjell søger for. Og wupti du står for foden af en af Europas sjoveste bikeparks. For at få mest mulig sjov i parken, anbefaler jeg, at du lejer en downhill cykel medmindre du har en enduro med minimum 160 mm. vandring, som også kan gøre det. Men mest mulig sjov får du altså med en DH cykel.

Hafjell Bikepark hjemmeside

God fornøjelse nordpå.

 

Forrige artikel Top 5: Drømmedestinationer til skiferien!

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter