Det kan være en jungle at tage din cykel med på ferie eller til konkurrencer i syden. Vi vil i den følgende guide forsøge at hjælpe dig til at finde den bedste løsning til at få din mountainbike eller racercykel med på flyrejsen.

PRISER FOR AT TAGE CYKLEN MED

Vi har fundet denne overskuelige grafik til at illustrere priserne for transport af cykler på forskellige flyselskaber. Tak til Road.cc for udarbejdelsen. Det betyder dog også at det er primært britiske flyselskaber, som fremgår på oversigten. De fleste af disse selskaber flyver dog også fra danske lufthavne.

fly-cykel

Personlige erfaringer

Hvis vægten holdes under de tilladte 23 kg, så er det vores erfaring at SAS ikke stiller nogen spørgsmål til størrelsen på bagagen. Det betyder at du nemt kan pakke din cykel i en cykelkuffert og transportere den på almindeligvis. For at undgå for mange spørgsmål, kan du vælge at checke bagagen ind på egen hånd. Det plejer at fungere gnidningsfrit.

PAK CYKLEN SIKKERT

Enhver cyklists værste mareridt er at komme frem til bestemmelsesstedet og opdage at ens cykel er blevet beskadiget undervejs. Det må for alt i verden undgås. Du kan vælge at skille den halvt ad og pakke den ind i vat og flamingo – eller du kan undgå at skulle lege mekaniker fire gange og transportere cyklen i en sikker og god cykelkuffert.

Douchebags, som i flere år har lavet verdens bedste skitasker, har i samarbejde med Oslo Universitet og Team Sky udviklet to nye og revolutionerende cykelkufferter. I disse cykelkufferter kan du nemt, simpelt og sikkert pakke din cykel ind. Så er den beskyttet mod hårdhændet bagagepersonale – og bedst af alt, så behøver du ikke skille din cykel fuldstændigt fra hinanden. Hvilket gør sig gældende for alle typer cykler, hvadenten det er en MTB, Racer, Tri eller downhill cykel.

The Trail er primært henvendt til mountainbikere

The Tour er primært henvendt til race- og tricykler.

ALTERNATIVER

Der findes selvfølgelig alternativer, hvis du ikke vil tage chancen eller betale for at tage cyklen med i flyet. Herunder vil jeg forsøge at give nogle ideer til, hvordan du kan få transporteret cyklen til bestemmelsesstedet uden om flyselskaberne.

KØR-SELV

Det mest oplagte er at køre selv, så kan du selv sørge for at cyklen er sikkert fastspændt eller pakket ned. Det garanterer samtidigt at cyklen er der på samme tid som dig selv. Af minus siderne, så er det sandsynligvis lidt dyrere og ikke mindst, så tager det længere tid. Til gengæld er al transporten helt op til dig selv.

bil-cykel

Så mange cykler behøver du heldigvis ikke transportere

FÅ CYKLEN TRANSPORTERET

Sidste alternativ er at få din cykel transporteret med et shippingfirma. Det lyder som en virkeligt smart løsning – og jeg var også positiv, lige indtil jeg lavede en test og fandt ud af at det er exceptionelt dyrt. Jeg forsøgte med virksomheden Bikeflights.com, som specialiserer sig i transport af cykler.

I stedet kunne det være en mulighed at sende cyklen med et traditionelt fragtfirma. Sørge for at pakke ned cyklen ordentligt ned og finde et firma i dit netværk og forhøre dig om mulighederne for at sende pakken til en erhvervsadresse på destinationen.

AFSLUTNING

Det var vores guide og tips til at få transporteret din cykel med på flyet og med på ferie eller til konkurrencer. Vi er meget åbne for at udvide guiden til transport af cyklen, og vil meget gerne høre fra dig, hvis du har nogle tips og tricks eller har haft gode/dårlige oplevelser med fly-, bil eller pakketransport.

Kommentér meget gerne i kommentarfeltet herunder.